Tisak Vašeg dizajna

Imate već pripremljen dizajn pozivnice i potrebna Vam je usluga tiska? Rado ćemo tiskati dizajn koji ste sami pripremili. Moguć je tisak dizajna rađenog u Canvi ili u drugim programima. Za narudžbu ispunite obrazac na dnu stranice putem kojeg možete učitati datoteku s dizajnom. Podržani su svi popularni grafički formati datoteka poput; JPG, PNG, PDF, PSD… U nastavku možete vidjeti smjernice koje mogu pomoći da dobijete što kvalitetniji otisak Vašeg dizajna. Vaš dizajn se može tiskati na različitim papirima te pozivnice možete kombinirati s različitim kuvertama. 

CIJENE:

Jednostrano tiskana pozivnica

Pozivnica  / jednostrani digitalni tisak / format približno 12*17 cm, prilagođen kuvertama

150 ili više komada: 0,45 EUR
120 do 149 komada: 0,50 EUR
90 do 119 komada: 0,55 EUR
60 do 89 komada: 0,65 EUR
30 do 59 komada: 0,80 EUR  
 

Obostrano tiskana pozivnica

Pozivnica  / obostrani digitalni tisak / format približno 12*17 cm,  prilagođen kuvertama

150 ili više komada: 0,85 EUR
120 do 149 komada: 0,90 EUR
90 do 119 komada: 0,95 EUR
60 do 89 komada: 1,05 EUR
30 do 59 komada: 1,20 EUR  
 

Kuverte

Uz pozivnice mogu se isporučiti kuverte u više različitih oblika i boja

Bijela mat kuverta / oblik po izboru
Cijena: + 0,40 EUR/kom
 
Kuverta u boji / oblik po izboru
Cijena: + 0,50 EUR/kom 
 
Prikazane cijene kuverti važeće su samo uz narudžbu pozivnica
 

Dodaci / Teksturirani akvarel papir

Tisak na teksturirani akvarel papir / uključuje tisak na specijaliziranom printeru za reljefne materijale većeg volumena

NADOPLATA: + 0,25 EUR (moguć samo jednostrani tisak)
Zbraja se redovna cijena za jednostrani tisak + 0,25 EUR/kom
 

Postupak narudžbe i isporuke pozivnica

 1. Putem obrasca koji se nalazi na dnu ove stranice učitajte datoteku koja sadrži pripremljen dizajn te odaberite boju papira i kuverte
 2. Izrađuje se vizual pozivnice ili drugog izabranog artikla te zajedno s ponudom šaljemo na Vašu e-mail adresu (u slučaju da poslani dizajn nije sukladan s uvjetima isporuke, obavijestit ćemo Vas putem e-maila)
 3. Narudžbu možete potvrditi uplatom prema poslanoj ponudi
 4. Naručeni artikli se tiskaju i šalju na Vašu kućnu adresu. Uobičajeno vrijeme izrade je od 2 do 4 radna dana + vrijeme potrebno za dostavu (DPD Hrvatska)

Smjernice za izradu grafičke pripreme:

Obratite pažnju na rezoluciju pripreme

Sve materijale tiskamo u rezoluciji od 300 DPI pa predlažemo da Vaša priprema ima najmanje istu rezoluciju. Standardni format pozivnice je B6 što je približno 12 * 17 cm, odnosno približno 1500 x 2000 pixela pri 300 DPI. Rasterski dizajn manje rezolucije nećemo moći tiskati. 

Pripazite da font bude dovoljne veličine

Pripazite na veličinu fonta. Tekst koji je sitan će u tiskanom obliku biti teško čitljiv, a fontovi koji sadrže linije tanje od 1 px pri 300 DPI ne mogu se tiskati ispravno stoga predlažemo da pripazite na dovoljnu debljinu fonta te prema potrebi prije slanja korigirate dizajn kako bi se mogao ispravno tiskati. Narudžbe koje sadrže sitan ili vrlo tanak font nećemo moći isporučiti.

Bitne elemente ne pozicionirajte blizu ruba

Bitne tekstualne i grafičke elemente udaljite od ruba barem 10 mm kako pri rezanju ne bi bio uklonjen važan element dizajna. Narudžbe koje sadrže bitne elemente dizajna preblizu ruba, nećemo moći isporučiti pa predlažemo da prije slanja zahtjeva za tiskom provjerite Vaš dizajn.

Ako dizajn sadrži okvir, udaljite ga od ruba

Pripreme koje sadrže okvire uredite na način da su okviri udaljeni barem 10 mm od ruba papira. Tolerancija položaja otiska u odnosu na reznu liniju je do 1,5 mm pa ako je okvir tiskan vrlo blizu ruba papira, može se dogoditi da ne bude pozicioniran ispravno te da su na različitim stranicama različiti razmaci do ruba papira. 

Čitava površina ne može biti pokrivena otiskom

Pripreme koje uključuju toniranje čitave podloge ne isporučujemo. Predlažemo da dizajn pripremite na način da se kao podloga koristi boja papira, odnosno da čitava površina nije obojena. 

Ostale smjernice

 • Za tisak koristimo laserske digitalne printere koji omogućuju tisak širokog spektra boja i visoku razlučivost detalja
 • Digitalni tisak ne može prikazivati boje sa sjajnim metaliziranim efektom poput zlatne i srebrne boje
 • Poslani dizajn ne dorađujemo već se tiska točno kako ga pošaljete, stoga obratite pažnju na točnost i potpunost sadržaja
 • Kod vektorskih priprema molimo tekst pretvorite u krivulje kako ne bi došlo do zamjene fontova
 • Iz finalnog dizajna kojeg šaljete uklonite sve napomene i oznake poput margina tako da ostane samo sadržaj kojeg je potrebno tiskati

Dostupne boje kartona za tisak pozivnica

Papiri/kartoni na kojima se tiskaju pozivnice su gramature od 300 do 350 gr što su kartoni debljine slične uobičajenim razglednicama. 

 • Bijeli mat je standardni ofsetni karton, mat površine bez sjajnog efekta. Gramaturom je najdeblji papir iz naše ponude te je zbog toga kao i zbog velikih mogućnosti upotrebe i karakteristika odgovarajućih digitalnom tisku, najčešće zastupljen pri tisku pozivnica za vjenčanje.
 • Smeđi kraft je reciklirani papir veće čvrstoće.
 • Bež natur je mat papir, bež toniran sa sitnim tamnim česticama.
 • Sjajni bež perla je papir sa sjajnim efektom i finom površinom te nježne bež boje koja se presijava pri različitim svjetlosnim uvjetima. 
 • Teksturirani akvarel papir 350 gr sa svojom reljefnom površinom i debljinom 0,5 mm svakom otisku daje umjetnički dojam. Tisak na ovoj vrsti papira moguć je sa specijaliziranim pisačem za reljefne materijale većeg volumena.
vrste papira za tisak pozivnica za vjenčanje prema vlastitom dizajnu

Dostupni oblici kuverti

Dostupne boje kuverti

boje kuverti

Naruči tisak